Barneveld. Stad of dorp?

Barneveld. Stad of dorp? Dat was het onderwerp van het derde Schaffelaarpodium op 26 oktober 2006. Wat moet Barneveld doen in de toekomst? De nadruk leggen op uitbreiding, deelname dus aan de WERV of de Randstad? Of gewoon een middelgroot dorp blijven dat tevreden is met wat ze heeft? De meningen over dit gevoelige onderwerp lagen op de avond ver uit elkaar. De Kamer van Koophandel en Gijs Roordink pleitten voor uitbreiding. Barneveld ligt nou eenmaal vlakbij de A30 en de A1, een positie die te gunstig is om te blijven zitten en niets te doen. Daar tegenover stonden Ad Guldie, voorzitter van Plaatselijk Belang Barneveld, en Ton Janse, voorzitter van Stichting Oud Barneveld. Zij voerden een emotioneel betoog, Wim Sonnevelds ‘Het dorp’ werd aangehaald, en er werd gepleit voor een conservatieve opstelling. Barneveld, zo betoogden ze, is al zo sterk gegroeid, dat mag best wat minder.

WANNEER? Donderdag 26-10-2006 Bibliotheek Barneveld