‘Maak adressen ‘armen’ bekend’

‘Voedselbank’ om de tafel met wethouder

BARNEVELD – Voorzitter Rudi van Beusekom van stichting Duwtje in de Rug en wethouder Leen Verweij gaan binnenkort met elkaar om de tafel.

Door Wouter van Dijk

Dat gaven beide partijen aan naar aanleiding van de discussie over voedselbanken tijdens het Schaffelaarpodium. ,,Ik kan de gemeente momenteel nog niet vertellen welke mensen gebruikmaken van de voedselpakketten, omdat deze informatie privacygevoelig is”, gaf Van Beusekom aan, nadat Adriaan Guldie, fractievoorzitter van de VVD aanstuurde op het bekendmaken van deze lijst. ,,Bij jullie is bekend welke mensen dringend hulp nodig hebben, terwijl de gemeente de middelen heeft om deze hulp aan te bieden, maar niet weet om welke gezinnen het gaat. Breng die informatie dan bij elkaar”, drong Guldie er op aan. In de discussie werd verwezen naar de voedselbank in Amersfoort die nauw samenwerkt met de gemeente.

Wethouder Leen Verweij: ,,Ik wil heel graag binnenkort met Van Beusekom praten, zodat we samen een oplossing kunnen vinden om armoede te bestrijden, want daar gaat het om”, gaf hij aan. ,,Kom maar met de adresgegevens, dan kan de gemeente hulp op maat bieden. De bijzondere bijstand kent een zeer royaal sociaal beleid. Wij houden potjes met geld over, omdat we het laatste jaar te maken hebben met een uitstroom uit de bijstand.”

Van Beusekom: ,,We hebben de wethouder uitgenodigd binnenkort in ons nieuwe pand aan de Brouwerstraat te komen kijken tijdens onze open dag. We gaan een goed gesprek met hem niet uit de weg. Wellicht kunnen we in de toekomst samenwerken.”

Gepubliceerd in de Barneveldse Krant van donderdag 22 februari 2007.