Paul Scheffer. Over tolerantie & integratie

Publicist Paul Scheffer komt naar Barneveld. Hij is te gast tijdens de eerstvolgende editie van het Schaffelaarpodium, op dinsdag 20 mei in de bibliotheek in Barneveld.

Scheffer geeft daar een lezing over de multiculturele samenleving en gaat aansluitend met het publiek in debat over tolerantie en integratie, waarover hij in 2007 het succesvolle boek Het Land van Aankomst publiceerde. Hij blikt daarin ondermeer terug op de integratie van minderheden in Nederland.

Scheffer is naast onafhankelijk publicist ook bijzonder hoogleraar Grootstedelijke Problematiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bekleedt daar de Wibaut leerstoel, die hij in 2005 overnam van schrijver Geert Mak. Scheffer geeft ongeveer 100 lezingen per jaar. Niet alleen in Nederland; hij was al eerder te gast op toonaangevende universiteiten in de Verenigde Staten en Australië. Dit jaar geeft hij onder meer college aan de invloedrijke Hebrew University in Jeruzalem.

Het Land van Aankomst is tijdens het debat te koop bij een stand van boekhandel Romijn uit Barneveld. Na afloop zal Scheffer signeren.
De avond begint om 20.00 uur en de toegang is geheel gratis. Om zeker te zijn van een zitplaats wordt u geadviseerd te reserveren. Dat kan door contact op te nemen met Annelies Barendrecht: 06-51310645 ofbarendrecht(at)barneveld(dot)com.

De pers kan voor meer informatie contact opnemen met Luuk Esser: 0622573186 ofluukesser(at)gmail(dot)com.

Relevante publicaties
► Recensie ‘Het land van aankomst’ (James Kennedy, NRC Handelsblad)

WAAR Bibliotheek Barneveld (klik hier voor een routebeschrijving)
WANNEER 20 mei 2008, 20.00 uur