Laat ouders hun kinderen weer gaan opvoeden

Komend Schaffelaarpodium gaat over de jeugdzorg en de opvoeding van kinderen.

Wat is er aan de hand in de jeugdzorg? Het aantal hulpvragen stijgt explosief, er wordt al jaren geklaagd over het uit de hand gelopen aantal regels en richtlijnen. Het wordt tijd dat dit onderwerp eens goed onder de loep wordt genomen, vindt debatgroep Schaffelaarpodium Barneveld. De tiende editie van het Schaffelaarpodium , op donderdag 27 mei in de bibliotheek in Barneveld, staat daarom volledig in het teken van de jeugdzorg.

Want is de toegenomen druk op de jeugdzorg wellicht veroorzaakt omdat ouders niet weten hoe ze hun kind moeten opvoeden? Zo ja, wat gaat er in de opvoeding fout? Met het houden van gezag, zoals door critici wordt beweerd?

Deze en meer vragen passeren de revue op 27 mei. De vorm van het debat is zoals u van ons gewend bent: in Lagerhuisopstelling. Dat betekent dat het publiek de mogelijkheid heeft actief te participeren in de discussie; per stelling wordt het publiek namelijk gevraagd een kant te kiezen door naar de ja- of de nee-kant van de zaal te lopen. Zo worden de verschillende geluiden uit het publiek optimaal gehoord.

De avond is niet alleen interessant voor professionals uit de jeugdzorg zelf, maar ook voor opvoeders, leerkrachten, hulpverleners en iedereen die graag meepraat over opvoeding en ontsporen.

Een stevige aanzet zal tijdens het debat worden gegeven door podiumleden Kees van der Werf en Aat Barendregt en psychotherapeut Jaap van der Meiden. Zij hebben alledrie zo hun eigen visie op de stand van de jeugdzorg en het opvoeden van kinderen. Het debat staat onder leiding van podiumlid en student politicologie Arjen Korevaar.

De entree is gratis. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan via Annelies Barendrecht (0651310645) of via e-mail: [email protected]. Meer informatie over het Schaffelaarpodium is te vinden op www.schaffelaarpodium.nl.