‘Zonder drank verzuipt de sport’

Barneveld – Voor veel mensen is het drinken van alcoholische dranken normaal. Een dagelijkse gewoonte die voor ontspanning zorgt en in het weekend als sociale activiteit wordt gezien. Maar zijn onze drinkgewoontes wel zo normaal? In sportkantines worden wedstrijden structureel verlengd met een ‘derde helft’, die onmisbaar is om de clubkas te spekken. Is de sport echter niet zó financieel afhankelijk geworden van alcohol dat het op verslaving lijkt?

NABESCHOUWING

De rol die alcohol in ons sociale en sportieve leven inneemt, vormt het centrale thema van de dertiende editie van het Schaffelaarpodium dat plaatsvindt op dinsdag 4 oktober in de Bibliotheek Barneveld. Op de discussieavond laten zowel ‘gewone normaalgebruikers’ als deskundigen hun licht schijnen over de voors en tegens van alcoholgebruik. Ook de oorzaken en gevolgen van het gebruik van alcohol door jongeren komt ter discussie.

Het Schaffelaarpodium is de zeepkist van de gemeente Barneveld en organiseert de discussie-avond om de alcoholproblematiek van verschillende kanten te belichten. Het biedt een podium voor iedereen met een mening, zonder hier een oordeel over uit te spreken. Het podium heeft als doel om de gedachten van deelnemers te scherpen en opvattingen te delen over actuele thema’s en maatschappelijke, sociale en culturele onderwerpen. Eerdere onderwerpen die het Schaffelaarpodium ter discussie bracht waren onder meer duurzame voeding, de problemen in de jeugdzorg en de integratie.

Het debat vindt 4 oktober plaats in de Bibliotheek in Barneveld en begint om 20.00 uur. Voor een hapje en drankje is gezorgd en de toegang is geheel gratis. Het Schaffelaarpodium is vrij toegankelijk, maar om zeker te zijn van een zitplaats wordt u geadviseerd te reserveren. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

WANNEER: 4 OKTOBER 2011
TIJD: ZAAL OPEN 19:30 DEBAT 20:00
LOCATIE: BIBLIOTHEEK BARNEVELD