‘Polen redden de Barneveldse economie’

Poolse auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, zo ook de arbeiders uit Midden- en Oost-Europa die bij grootgrutters de dagelijks inkopen doen. De zogenaamde MOE-landers lijken onderdeel te zijn van de Nederlandse en zeker ook de Barneveldse maatschappij. Maar wat is hun rol eigenlijk in de lokale economie? Knappen zij de klussen op waar anderen hun neus voor ophalen en brengen ze alleen maar voorspoed? Of zorgen de nieuwe arbeidsmigranten voor grotere werkloosheid onder lokale bevolking en is de onlangs door Wilders opgerichte ‘klaagsite’ een bittere noodzaak met oog op overlast?

NABESCHOUWING

De rol die de momenteel 200.000 à 350.000 MOE-landers in de Nederlandse economie spelen, vormt het centrale thema van de veertiende editie van het Schaffelaarpodium dat plaatsvindt op donderdag 19 april in de Bibliotheek Barneveld. Op de discussieavond laten zowel ervaringsdeskundigen als echte deskundigen hun licht schijnen over de voor- en nadelen van de aanwezigheid van MOE-landers.

Het Schaffelaarpodium is de zeepkist van de gemeente Barneveld en organiseert de discussie-avond om de rol van MOE-landers van verschillende kanten te belichten. Het biedt een podium voor iedereen met een mening, zonder hier een oordeel over uit te spreken. Het podium heeft als doel om de gedachten van deelnemers te scherpen en opvattingen te delen over actuele thema’s en maatschappelijke, sociale en culturele onderwerpen. Eerdere onderwerpen die het Schaffelaarpodium ter discussie bracht waren onder meer duurzame voeding, de problemen in de jeugdzorg en de integratie.

Het debat vindt 19 april plaats in de Bibliotheek in Barneveld en begint om 20.00 uur. Voor een hapje en drankje is gezorgd en de toegang is geheel gratis. Het Schaffelaarpodium is vrij toegankelijk, maar om zeker te zijn van een zitplaats wordt u geadviseerd te reserveren. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

[gbutton]WANNEER: 19 APRIL 2012
TIJD: ZAAL OPEN 19:30 DEBAT 20:00
LOCATIE: BIBLIOTHEEK BARNEVELD[/gbutton]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *