De crisis is een zegen? Iedereen aan het werk.

In deze discussieavond starten we vanuit de crisis en zoomen in op de huidige maatschappij, die op drift is geraakt. Zowel financieel/economisch, als individueel en als samenleving zijn we zoekende naar een visie op de toekomst.

De oud-staatsecretaris van CRM, de heer Wim Meijer, zal beginnen met  zijn visie op onze maatschappij van de komende jaren. De heer Meijer was ook Commissaris van de Koningin in Drenthe,  voorzitter van de Raad van Beheer RABO en voorzitter van de Raad van Commissarissen NS. Zijn ervaring zal hij gebruiken om vanuit het recente verleden naar de toekomst te kijken, met nieuwe ideeën zoals het overslaan van herstel en het direct creëren van een nieuwe situatie door innovatie.

Vervolgens kunnen de deelnemers in discussie gaan over de positieve aspecten van de crisis. Welke veranderingen kunnen we doorvoeren in de toekomst op financieel/economisch gebied, met in gedachte dat duurzaamheid ook economisch is. Hoe zien we de onderlinge relaties binnen de maatschappij in de toekomst, na de crisis? En is er voor iedereen betaalde en onbetaalde arbeid, dus voor jongeren èn ouderen?

De avond wordt op donderdag 1 november aanstaande gehouden in de bibliotheek in Barneveld, in de Nieuwstraat, en begint om 20.00 uur. De entree is geheel gratis. Uw inbreng wordt op prijs gesteld.

Het SchaffelaarPodium,

Wim Burgering, Cees Hoogeveen, Aat Barendregt, Kees van der Werf, Gerjan Crébolder, Ernst-Jan Bergman, Martine Nugteren, Janneke Overeem en Arjen Korevaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *