Is biologisch logisch?

Schaffelaarpodium organiseert discussie-avond over voeding en voedingsindustrie Barneveld

Verantwoord eten, duurzaamheid en dierenwelzijn. Het lijken modewoorden die veel mensen aanspreken. Maar is biologisch voedsel een logische keuze? Hoe belangrijk vindt de consument duurzaam voedsel nu echt? Welke regulerende rol moet de overheid spelen? En welke verantwoordelijkheid heeft de producent?

Deze en andere vragen vormen het centrale thema van de elfde editie van het Schaffelaarpodium die plaatsvindt op donderdag 4 november in de Bibliotheek Barneveld. Het contrast tussen de bio-industrie en de biologische wordt met behulp van diverse stellingen belicht. In een interactieve Lagerhuisvorm kunnen publiek en experts hun mening geven over het onderwerp. Zowel boeren, belangenverenigingen als consumenten debatteren mee en diverse vertegenwoordigers van de sector zijn aanwezig.

Het Schaffelaarpodium is de zeepkist van de gemeente Barneveld en organiseert de discussie-avond om het onderwerp duurzame voeding van verschillende kanten te belichten. Het biedt een podium voor zowel voor- als tegenstanders van het verduurzamen van de voedingsindustrie, zonder hier een oordeel over uit te spreken. Het podium heeft als doel om de gedachten van deelnemers te scherpen en opvattingen te delen over actuele thema’s en maatschappelijke, sociale en culturele onderwerpen. Eerdere onderwerpen die het Schaffelaarpodium ter discussie bracht waren onder meer de problemen in de jeugdzorg, de integratie en het openbaar onderwijs.

Het debat vindt plaats in de Bibliotheek in Barneveld en begint om 20.00 uur. De discussies worden geleid door podiumleden Arjen Korevaar en Luuk Esser. Voor een hapje en drankje is gezorgd en de toegang is geheel gratis. Het Schaffelaarpodium is vrij toegankelijk, maar om zeker te zijn van een zitplaats wordt u geadviseerd te reserveren.