Barneveld. Smetkroes of splijtzwam?

Hoe tolerant is de Barneveldse samenleving? Zijn we goede ontvangers van nieuwkomers? En: in hoeverre geven we elkaar de ruimte? De vragen waar het allemaal om draait op donderdag 31 januari in de Bibliotheek in Barneveld, als het Schaffelaarpodium de thema’s ‘integratie en tolerantie’ oppakt. Dat gebeurt onder de noemer: Barneveld; smeltkroes of splijtzwam?

NABESCHOUWING
► Klik hier voor een uitgebreid beeldverslag
► ’s Zondags werk ik alleen in de achtertuin’ Reformatorisch Dagblad
► ‘Zondagsrust is een keuze’ / ‘Wees niet bang voor elkaar’ Barneveldse Krant
► Geloof komt ter sprake Barneveld Vandaag

Voor deze gelegenheid heeft de organisatie van het Schaffelaarpodium gekozen voor een heel nieuwe, interactieve aanpak. Gedebatteerd gaat dit keer worden in Lagerhuis-vorm en aan de hand van de stellingen wordt op deze avond een beroep gedaan op het publiek. Wat vindt u van de stand van de Barneveldse samenleving?

Debatleider is Gijs Weenink (foto), directeur en trainer van de DebatAcademie uit Amsterdam en dit jaar door het Robert Schuman Instituut in Boedapest uitgeroepen tot beste trainer van het jaar. Weenink zal de avond leiden en ervoor zorgen dat alle geluiden maximaal worden gehoord.

Het debat vindt plaats in de Bibliotheek in Barneveld en begint om 20.00 uur. Voor een hapje en drankje is gezorgd en de toegang is geheel gratis. Het Schaffelaarpodium is vrij toegankelijk, maar om zeker te zijn van een zitplaats wordt u geadviseerd te reserveren. Dat kan door contact op te nemen met Annelies Barendrecht: 0651310645 of [email protected]

De pers kan voor meer informatie contact opnemen met Luuk Esser: 0622573186 of [email protected]

WAAR Bibliotheek Barneveld (klik hier voor een routebeschrijving)
WANNEER Donderdag 31 januari 2008, 20.00 uur